ByYuNuS

warez.forumt.biz
 
Anasayfa2ce1olSSSAramaKayıt OlGiriş yap

 

Kalbur Hurması

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
Yazar Mesaj
gencmutfak
-Unavanı-
>>Üye<<
>>Üye
-Avatarı-avatar



Cinsiyet: Kadın
Yaş : 48
Kayıt tarihi : 04/10/08
Mesaj Sayısı : 5
Nerden :
MesajKonu: Kalbur Hurması   C.tesi Ekim 04, 2008 10:41 pm

KALBUR HURMASI
Malzemeler

2 yumurta
½ su bardağı yoğurt
½ bardak süt
½ bardak su
½ bardak sıvı yağ
1 paket kabartma tozu ( 1 çay kaşığı karbonat )
Tuz ve aldığı kadar un
2 su bardağı sıvı yağ(kızartmak için)

Yapılışı
Tüm malzemelerden yumuşak bir hamur yoğrulur .
10 dk kadar dinlendirilir.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır oval şekil verilir.
Delikli bir kap üzerinde 3 parmakla bastırılıp açılır ve mekik şeklinde yuvarlanır
(rendenin iri bölümünde de olabilir )
Kızgın yağ içinde kızartılır.

NOT:
Eskiden kalbur denilen buğday elemek için kullanılan elekler varmış . tahta çerçeveye gerilmiş deri iplerden yapılırmış. Hala eskiden kalma köylerimizde kullananlar var. Bu hamur işi bu kalburlara yayılıp şekil verilirmiş. Yuvarlak hali hurmaya benzediğinden kalbur hurması veya kalbura bastı denmiş.


AFİYETOLSUN
HİLAL ATALAY-ANKARA
Alıntı--- www.gencmutfak.tr.gg
<----------gencmutfak Kullanıcımızın İmzası ---------->
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://www.gencmutfak.tr.gg
ByYuNuS
-Unavanı-
>>Admin<<
>>Admin
-Avatarı-avatar



Cinsiyet: Erkek
Yaş : 27
Kayıt tarihi : 15/09/08
Mesaj Sayısı : 422
Nerden : İstanbul
MesajKonu: Geri: Kalbur Hurması   Paz Ekim 05, 2008 6:02 pm

Mis Gbi Grünüyor Sagol Halacım
<----------ByYuNuS Kullanıcımızın İmzası ---------->

_________________




Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://www.warez.forumt.biz

Kalbur Hurması

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var: Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
ByYuNuS :: Kültür & Sanat :: Yemek Tarifleri -