ByYuNuS

warez.forumt.biz
 
Anasayfa2ce1olSSSAramaKayıt OlGiriş yap

 

KURU SEBZE DOLMASI

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
Yazar Mesaj
gencmutfak
-Unavanı-
>>Üye<<
>>Üye
-Avatarı-avatar



Cinsiyet: Kadın
Yaş : 48
Kayıt tarihi : 04/10/08
Mesaj Sayısı : 5
Nerden :
MesajKonu: KURU SEBZE DOLMASI   C.tesi Ekim 04, 2008 10:40 pm

KURU SEBZE DOLMASI
MALZEMELER
20 – 25 adet kurutulmuş biber (büyüklüğüne göre )
‘’ ‘’ ‘’ ‘’ patlıcan
2 orta boy soğan
2 – 3 diş sarımsak (arzuya göre )
2 – 3 adet biber
3 adet orta büyüklükte domates
1 demet maydanoz
300 gr kadar yağlı kıyma
1 kaşık domates salçası
1 kaşık biber salçası
Pul biber, karabiber ,reyhan , nane , tuz
1 ½ bardak sıvı yağ
2 bardak kadar pirinç ( her sebzeye 1 avuçiçi pirinç olarak ta hesaplanabilir. )
Dolu bir avuç kadar bulgur (arzuya bağlı )

YAPILIŞI
Sebzeler kaynarsuya konup haşlanır .
Patlıcan sert olduğu için önce o suya konur , 5 dk sonra biberler eklenir.
Fazla pişirmeden ocaktan alınır süzülür, yıkanır.
Soğan , biber , domates, maydanoz incecik kıyılır.
Pirinç yıkanıp süzülür.
Karıştırma kabının içinde bütün malzemeler iyice karıştırılır.
Arzuya göre nar ekşisi de konabilir.
Yağın miktarını anlamak için harç karıştırıldığında yağ görünüyorsa yeter demektir.
Bu malzeme eşit şekilde sebzelerin içine doldurulur.
Doldurma işleminde pirincin şişmesinide hesaba katarak çok fazla bastırmadan doldurmak gerekir.
Yumuşak dolma sevenler harcın içine yarım su bardağı kadar su eklesin.
Bir patlıcan , bir biber olarak ağız ağza birleştirilir .
Daha lezzetli olmasını isterseniz kasaptan özel kaburga kemiği alıp tencerenin altına bırakınız. Üstüne dolmaları koyun.
Tencere ocağa alınır üstünü almayacak şekilde kaynar su eklenir.
Taşmasını önlemek için sebzelerin üstüne porselen tabak veya özel yapılmış dolma taşı konur. Kaynamaya başlayınca ateş kısılır yaklaşık 45- 50 dakika kadar pişirilir.



AFİYET OLSUN
Alıntı--- www.gencmutfak.tr.gg
<----------gencmutfak Kullanıcımızın İmzası ---------->
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://www.gencmutfak.tr.gg

KURU SEBZE DOLMASI

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var: Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
ByYuNuS :: Kültür & Sanat :: Yemek Tarifleri -