ByYuNuS

warez.forumt.biz
 
Anasayfa2ce1olSSSAramaKayıt OlGiriş yap

 

Kral Tacı tarifi

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
Yazar Mesaj
gencmutfak
-Unavanı-
>>Üye<<
>>Üye
-Avatarı-avatar



Cinsiyet: Kadın
Yaş : 48
Kayıt tarihi : 04/10/08
Mesaj Sayısı : 5
Nerden :
MesajKonu: Kral Tacı tarifi   C.tesi Ekim 04, 2008 10:38 pm



Kral Tacı tarifi


için Malzemeler :



  • 2 parça kuzu kafesi (10'ar kalem)
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Yeteri kadar karabiber, tuz
  • 2 diş sarımsak
  • 3-4 yemek kaşığı tereyağı
  • İç Pilav Malzemesi:
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2,5 yemek kaşıği tereyağı
  • 2-3 çorba kaşığı çam fıstığı
  • 2 çorba kaşığı kuş üzumü
  • 3 su bardağı et suyu
  • 2 tane domates
  • Yarim kilo kuzu ciğeri
  • Yeteri kadar tuz, karabiber
Kral Tacı yemeğinin Hazirlanişi :
Kuzu kafesinin sırt tarafìnı etli bölümü içe gelecek şekilde tac şeklinde dikin. Her iki yüzüne tuz, karabiber ve kekik serpin. Sarımsakları etli kısmına bıçakla delik açarak yerleştirin. Bir tencereye yerleştirip ortasına bir tabak koyun. (Pişme esnasında tacın şeklinin bozulmaması için.)
Tencereye bir su bardağı sıcak su koyun. Tenceredeki suyun tamamen buharlaşması için pirzolaları pişirin. Yapmış olduğunuz tacı tencereden alin. Fırın tepsisine yerleştirip her iki tarafını da tereyağı ile yağlayın. 150 derecede 15-20 dakika daha pişirin. Pirzolalar nar gibi kızarınca iç pilavı üzerine çikararak servise sunun. Kuzu kafesinin sırt tarafìnı etli bölümü içe gelecek şekilde tac şeklinde dikin. Her iki yüzüne tuz, karabiber ve kekik serpin. Sarımsakları etli kısmına bıçakla delik açarak yerleştirin. Bir tencereye yerleştirip ortasına bir tabak koyun. (Pişme esnasında tacın şeklinin bozulmaması için.)
Tencereye bir su bardağı sıcak su koyun. Tenceredeki suyun tamamen buharlaşması için pirzolalari pişirin. Yapmış olduğunuz tacı tencereden alin. Fırın tepsisine yerleştirip her iki tarafını da tereyağı ile yağlayın. 150 derecede 15-20 dakika daha pişirin. Pirzolalar nar gibi kızarınca iç pilavı üzerine çikararak servise sunun.
İç Pilav Yapılışı:
Pirinci yıkayıp tuzlu ve ılık suyla 20 dakika ıslatın. Bir kaşık yağ ile fıstığı pernbe renkte kavurun. İçerisine üzüm ve zar şeklinde doğranmış ciğeri ilave edin. Ciğer suyunu çekince tuz atıp ateşten alın. Kalan yağı eriterek rondodan geçirilmiş domatesi kavurun. Üzerine üç bardak et suyu ve tuzu koyup pirinci suya salın. Pilav suyunu çekince içerisine hazırladıgıniz ciğeri karıştırıp ocağı kapatın. Ağzına kağıt bir peçete koyarak 20 dakika demlendirerek servise sunun.

Pirinci yıkayıp tuzlu ve ılık suyla 20 dakika ıslatın. Bir kaşık yağ ile fıstığı pernbe renkte kavurun. İçerisine üzüm ve zar şeklinde doğranmış ciğeri ilave edin. Ciğer suyunu çekince tuz atıp ateşten alın. Kalan yağı eriterek rondodan geçirilmiş domatesi kavurun. Üzerine üç bardak et suyu ve tuzu koyup pirinci suya salın. Pilav suyunu çekince içerisine hazırladıgıniz ciğeri karıştırıp ocağı kapatın. Ağzına kağıt bir peçete koyarak 20 dakika demlendirerek servise sunun.


Alıntı--- www.gencmutfak.tr.gg
<----------gencmutfak Kullanıcımızın İmzası ---------->
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://www.gencmutfak.tr.gg

Kral Tacı tarifi

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var: Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
ByYuNuS :: Kültür & Sanat :: Yemek Tarifleri -