ByYuNuS

warez.forumt.biz
 
Anasayfa2ce1olSSSAramaKayıt OlGiriş yap

 

Bahçıvan Usulü Hindi (4 Kişilik)

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
Yazar Mesaj
ByYuNuS
-Unavanı-
>>Admin<<
>>Admin
-Avatarı-avatar



Cinsiyet: Erkek
Yaş : 27
Kayıt tarihi : 15/09/08
Mesaj Sayısı : 422
Nerden : İstanbul
MesajKonu: Bahçıvan Usulü Hindi (4 Kişilik)   Cuma Ekim 03, 2008 4:28 pm

MALZEMELER
1 Hindi But
1 Su Bardağı Beyaz Şarap
2 Havuç
3 Çorba Kaşığı Sirke
4 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
1 Çorba Kaşığı Un
1 Salçalık Kırmızı Biber
8-12 Arpacık Soğan
1 Çorba Kaşığı Hardal
1 Çorba Kaşığı Kuş Üzümü
1 Su Bardağı Su
1 Defne Yaprağı
1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
3-4 Dal Maydanoz Tuz, Karabiber


HAZIRLANIŞI
Hindi butunu 4 parçaya bölüp derin bir tencereye yerleştirin. Bir kasede şarap, sirke, 1 çorba kaşığı sıvıyağ, tuz ve karabiberi karıştırıp etlerin üzerine dökün. Etleri ara sıra çevirerek 2-3 saat marine edin. Salçalık biber, arpacık soğan ve havuçları temizleyin. Biber ve havuçları uzun şeritler halinde doğrayın.
Eti marinattan alıp kurulayın ve una bulayın. Kalan sıvıyağda etleri kızartın ve bir güvece alın. Aynı yağda havuç ve soğanları soteleyip etlerin yanına yerleştirin. Kırmızı biberleri de aynı yağda kızartıp ekleyin. Hardal, kuşüzümü, su ve defne yaprağını ilave edin.
Eti marine ettiğiniz karışımda salçayı eritip güvecin üzerine gezdirin karıştırın. Güveci alüminyum folyo ile kaplayın. 160 dereceye ayarlı sıcak fırında 2-2.5 saat pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
<----------ByYuNuS Kullanıcımızın İmzası ---------->

_________________




Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://www.warez.forumt.biz

Bahçıvan Usulü Hindi (4 Kişilik)

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var: Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
ByYuNuS :: Kültür & Sanat :: Yemek Tarifleri -